Verimli Ders Çalışma Teknikleri Sunumu
Bu gönderide sizlerle ilkokul öğrencileri için verimli ders çalışma teknikleri konusunda hazırladığım sunumu paylaşıyorum.
Sevgili Psikolojik Danışmanlar;
Öğrencilere bireysel öğrenme stillerini tanımalarına yardımcı olarak uygun çalışma yöntemlerini belirlemelerini sağlayabilirsiniz. Zaman yönetimi, dikkat süresi ve molaların önemi gibi konularda farkındalık kazandırmak da verimli öğrenmeyi destekler. Çalışma ortamının düzeni, dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılması ve hedef belirleme alışkanlıkları öğrencilerin motivasyonunu artırır. Ayrıca, düzenli tekrar ve aktif öğrenme tekniklerinin (zihin haritaları, not alma, soru çözme vb.) teşvik edilmesi kalıcı öğrenmeyi sağlar. Öğrencilere çalışma süreçlerini değerlendirme ve gerektiğinde strateji değiştirme becerisi kazandırarak uzun vadede akademik başarılarını artırabilirsiniz.
Sunum yaparken;
Öğrencilere eğitim verirken aşağıdaki “Sunum” bölümünü kullanarak, etkileşimli tahta veya projeksiyon cihazı ile sunumunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer internet bağlantısı sıkıntınız varsa sayfanın altında bulunan linklerden sunumu farklı dosya formatlarında indirebilirsiniz.
Sunum
Not: Sunumu site üzerinde yapmanızı tavsiye ediyoruz. İndirdiğiniz formatlarda sunumdaki animasyonları göremeyeceksiniz!
İçinde Neler Var?
Verimli ders çalışma nedir?
Verimli ders çalışma, sürekli çalışmak değildir. Planlı ve düzenli çalışmaktır.
Ceylin ve Melih, aynı sınıfta olmalarına rağmen farklı çalışma alışkanlıklarına sahipler. Ceylin başarılı bir öğrencidir. Çünkü planlı ve düzenli bir çalışma sistemine sahiptir. Melih ise teknolojiyle çok fazla vakit geçiren ve sınavlarına son gece çalışan bu sebeple derslerinde başarısız bir öğrencidir. İşte Ceylin’in başarı sırlarından bazıları:
- Hedef Belirlemek: Ceylin, hedeflerini net bir şekilde belirliyor çünkü bugünkü amacı ödevlerini bitirmek, gelecekte ise doktor olmak.
- Planlı Olmak: Ceylin, ne zaman ve nerede çalışacağını planlayarak derslerine odaklanıyor.
- Dikkatli Dinlemek: Derste öğretmenini dikkatlice dinliyor ve daha sonra anlamadığı yerleri sorarak öğreniyor.
- Ders Tekrarı: Günlük olarak okulda gördüğü derslerin tekrarını yapıyor.
- Soru Çözmek: Test kitaplarından düzenli olarak soru çözüyor.
- Hazırlıklı Gelmek: Ders öncesi konuları gözden geçirmek amacıyla her ders için gerekli malzemeleri yanında bulunduruyor.
- Zamanı Etkin Kullanmak: 40 dakika ders çalıştıktan sonra 20 dakika dinlenerek verimli çalışıyor.
- Uygun Ortamda Çalışmak: Sessiz ve düzenli bir ortamda, masa başında ders çalışıyor.
- Dikkatini Dağıtmamak: Ders çalışırken başka şeylerle ilgilenmiyor ve televizyon izlemiyor.
- Önceliklerini Belirlemek: Arkadaşları oyun için çağırdığında, önce ödevlerini bitiriyor.
- Sağlıklı Alışkanlıklar: Kahvaltı yapmadan okula gitmiyor ve yemeklerden hemen sonra ders çalışmıyor.
- Kitap Okuma: Her gün mutlaka kitap okuyor.
İndirme Bağlantıları
Share this content:
Yorum gönder